Nieuws

2
nov

Eerste NPC team doet goede zaken in Den Dolder

Na twee thuiswedstrijden die allebei in de nieuwe hal gewonnen werden moest er weer eens uit gespeeld worden. DOSC uit Den Dolder (tussen Zeist en Amersfoort) was voor Boul’Animo 1 onze gastheer. Een mooie hal met 16 banen in een groot sportcomplex. 

Ondanks dat zij onderaan stonden met 0 gewonnen wedstrijden was het eerste toch op hun hoede. Zij hadden alle teams die ondertussen bovenaan staan al gehad. De laatste tegen De Gooiers werd maar 3-5 dus we waren gewaarschuwd. Wel een klein probleempje want Boul’Animo had maar één dame beschikbaar en maar één wisselspeler.

Na de doublette partijen leek er nog niets aan de hand en werden 2 partijen met goed spel gewonnen. Na de triplette partijen waren de rollen omgedraaid en keek Boul’Animo 1 tegen een 2-3 achterstand aan.

Gelukkig konden we gebruik maken van de wisselspeler en misschien kon hij het verschil maken. De mixpartij stond al snel ver voor en zij gaven de partij niet meer uit handen. Daarmee de achterstand weer op 3-3 gelijk gezet. Een van de overige partijen ging moeizaam maar door flink te knokken wisten zij deze ook over de streep te trekken met 13-10. Daarmee was één punt in ieder geval zeker.

De laatste partij was toen nog in de midden fase en werd een mooie spannende partij die alle kanten leek op te kunnen gaan. Uiteindelijk waren de laatste 7 mene’s als volgt. 9-6, 9-7, 10-7, 10-9, 10-10, 12-10 en uiteindelijk 13-10. Daarmee een zwaar bevochten 5-3 overwinning. Boul’Animo zal hiermee stijgen in het tussen klassement.

Het tweede team mocht ook uit en wel naar Nijkerk om te spelen tegen de Nijeboulers 3. In de tussenstand stonden beide teams precies gelijk. Beide hadden er één gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren. Je zou zeggen dat de teams mooi aan elkaar gewaagd waren.

Toch kwam aan de illusie om met de volle punten naar huis te gaan snel een einde want na de doublette en triplettepartijen was de tussenstand 1-4 in het voordeel van Nijkerk. De wil was er zeker wel maar de laatste 3 partijen winnen was helaas iets te veel gevraagd. Wel werd er gelukkig nog één gewonnen zodat de eer gered was. Met een 2-6 verlies moet het tweede team zich weer opladen voor de volgende paar wedstrijden die thuis gespeeld zullen worden.

Te beginnen 9 november al. Dan speelt het eerste thuis tegen PV ’t Lover uit Asten en het tweede tegen Les Sabots uit Veenendaal. Aanvang 12.00 uur.