Nieuws

15
aug

Droge Clubkampioenschappen mix met natte finale

Mooie dag om het clubkampioenschap Mix te houden. Na een behoorlijke hittegolf vielen de temperaturen  overdag gelukkig mee..

Uiteindelijk 10 mixed teams die de strijd aangingen, en de onderlinge verhoudingen waren zeer aan elkaar gewaagd.

De Clubkampioenen van vorig jaar, Ans Nootenboom met Theo van der Meer moesten de eerste partij tegen kanshebbers Mourad el Ansari en Nel Kreeftmeijer. Deze werd gewonnen. Uiteindelijk verloren zij van late inschrijvers Günter Kutzora en Onja Weijl Roorda, maar met 4 winspartijen was dat genoeg voor de finale.

De andere finalisten werden Mieke Evers met Bart Kouveld die de hele dag door geen partij wisten te verliezen en daar zaten toch een aantal goede namen bij.

Dat blijkt wel uit de eindstand want daar vinden we Mourad en Nel terug op de derde plaats en Günter en Onja op de vierde plaats.

De finale tussen Bart met Mieke tegen Ans met Theo was uiteindelijk een beetje een achtbaan. Bart en Mieke begonnen zo goed dat zij in no time met 8-0 voor kwamen te staan. Onder andere door een goed schot van Theo werd de tussenstand wat overzichtelijker. En uiteindelijk wisten zij zelfs op voorsprong te komen.(10-9)

Toen gingen de sluizen open en moest er uitgeweken worden naar de hal. Wie het snelste de veranderende omstandigheden onder controle zou krijgen zou de partij kunnen winnen. Dat werden opnieuw Ans en Theo die het beste van het spel nog overhadden. Zij wonnen uiteindelijk met 13-10.

Daarmee hadden Ans en Theo hun titel geprolongeerd.

Uitslag na de voorronden:
1. Bart Kouveld – Mieke Evers 5+35
2. Ans Nootenboom – Theo van der Meer 4+17

Finale: Ans en Theo winnen met 13-10 van Bart en Mieke

3. Nel Kreeftmeijer – Mourad el Ansari 3+8
4. Onja Weijl Roorda – Günter Kutzora 3+5
5. Lambert Ruijsch – Sabine Diks  3-5

6. Ellen van Ommen – John Bonenberg 2-6
7. Hannie van Hengel – Asmara Leatemia 2-17

8. Fred Vesterink – Nettie Lensink 1-5
9. Mart van Tol – Willy Demmink 1-16
9. Siny Hilverdink – Evert van den Enk 1-16