Nieuws

28
feb

Domper voor VK team

Na de voorronde van twee weken geleden hadden de dames en heren van het VK team zin in het landelijke gedeelte. De loting zag er op papier gunstig uit.

De eerste ontmoeting tegen Heerlen, met als extra prijs deelname aan de Topdivisie van de nieuw op te zetten wintercompetitie. Daarmee vestig je als ambitieuze vereniging toch je naam, en dat voor zo’n kleine club.

Na de tripletten was de stand al 2-0 in het voordeel voor Dieren, dus er leek niets aan de hand. In het doublette gingen Jeroen en Theo meteen voortvarend van start en leken op een grote overwinning af te stevenen. Toch kwam de klad er een beetje in en begon de tegenstander gewoon beter te spelen. Op de stand 10-8 kwam al het bericht dat Mandy en René hadden gewonnen en hoefde deze partij al niet meer uitgespeeld te worden. Patrick en Johnny stonden nog met 9-12 achter.

Topdivisie was een feit maar we voelden dat er nog meer in moest zitten.

De Toss uit Almelo hebben we niet vaak op het NK voor verenigingen gezien, maar een aantal spelers kennen we zeker. Zij hadden in hun eerste ontmoeting Petangeske uit Bergen op Zoom verrast door met 3-2 te winnen. Dus we waren gewaarschuwd.

De triplette partijen kende een wisselvallig beeld. Theo, Jeroen en Patrick moesten vol aan de bak, maar betaalde zich wel uit in een mooie 13-7 overwinning. Het andere triplette met Nettie, René en Teake ging eraan met 6-13. De stand van 1-1 gaf nog alle mogelijkheden om te winnen. Jeroen en Theo wonnen weer hun doublette partij, maar Teake en Patrick hadden aan de stand te zien geen kans, 5-13.

De winst moest daarom komen uit de partij van Mandy en René. Voor veel publiek was snel duidelijk dat René en Mandy erg veel moeite met het lastige terrein hadden, en de tegenstanders bleven onvermoeid hun plaatsballen gooien. Ook hier weinig kans en daarmee was ons toernooi over en weer niet geplaatst voor de finaledag. Dat voelde toch wel als een domper omdat we op papier best kans hadden. We ontliepen de geroutineerde ploegen dus als het een keer had gekund was het dit keer wel.

Positieve kant, we hebben nog een heel zomerseizoen om ons voor te bereiden op komende pilot van de Topdivisie.