Nieuws

31
mrt

Clubkampioenschap tripletten, verschillen waren groot

Na de maandcompetitie op donderdag, klussendag op vrijdag voor een aantal leden de derde dag op rij dat zij op de club waren. Dit keer voor het clubkampioenschap tripletten. We gingen van start met 9 teams, dus elke ronde kon er één team uitrusten.

Cor Nootenboom en Fred Lamberts zouden met Mourad el Ansari spelen om hun titel van vorig jaar te verdedigen, maar Mourad zat ziek thuis. Op het laatste moment wilde Peter Hietbrink wel invallen omdat het zulk lekker weer was. Dit team had overigens ook al in 2014 en 2015 gewonnen. Zij werden daarmee het te kloppen team.

Als eerste mochten Theo van der Meer, Nettie Lensink en Bart Kouveld het proberen. Tot 7-1 voor Theo, Nettie en Bart was er nog niets aan de hand, daarna kwamen de heren op stoom en maakten 12 punten op rij. Later op de dag waren René Vreeswijk, Jeroen van der Mei en Bert Brinkman aan de beurt. Hoewel het een relatief lange partij was was de uitslag groot. 13-3 voor Cor, Fred en Peter. Zij kwamen uiteindelijk dan ook op 5 winstpartijen uit.

Er was nog een team dat 5 winstpartijen mocht noteren. Inclusief een vrijloting mochten Fanny van Uden, Kevin Splithof en Johnny Saalmink zich ook opmaken voor de finale. Daarmee zijn alle teams die er 4 of 5 partijen hadden gewonnen genoemd. Alle overige teams hadden er maar 2, 1 of 0 gewonnen wat wel een heel groot verschil was met de top dit jaar. De poedelprijs ging naar Siny Hilverdink, Fred Vesterink en Hannie van Hengel.

De finale wilde geen moment spannend worden en Cor, Fred en Peter speelden heel constant en Fanny, Kevin en Johnny maakten wat te veel fouten. Met 13-3 werden Cor, Fred en Peter opnieuw de kampioenen.

Uitslag na de voorronden

  1. Fanny van Uden, Kevin Splithof, Johnny Saalmink 5+46
  2. Cor Nootenboom, Fred Lamberts, Peter Hietbrink 5+40
  3. Theo van der Meer, Nettie Lensink, Bart Kouveld 4+32
  4. René Vreeswijk, Jeroen van der Mei, Bert Brinkman 4+22
  5. Willy Demmink, Mart van Tol, Marjan Jonkers   2-16
  6. John Bonenberg, Ellen van Ommen, Kees Tabink 1-18
  7. Janneau van Wissem, Jelle Thuis, Mandy Nootenboom 1-19
  8. Evert van den Enk, Sabine Diks, Robbert de Haas 1-21
  9. Fred Vesterink, Hannie van Hengel, Siny Hilverdink 0-31

Finale:

Fred Lamberts, Cor Nootenboom, Peter Hietbrink winnen met 13-3 van Fanny van Uden, Johnny Saalmink en Kevin Splithof