Nieuws

6
okt

CK Tete a Tete

Zaterdag was het nog prachtig weer, op de zondag van het jaarlijkse clubkampioenschap tete a tete begon de dag met een miezerregen dat toch wel enige tijd aanhield. Daarmee waren de banen net iets anders bespeelbaar dan we gewend zijn, en daar had de ene persoon net iets meer moeite mee dan de andere.

We zouden sowieso een nieuwe clubkampioen krijgen omdat Jeroen vd Mei niet mee deed.

Na 6 voorgelote partijen stond Margo met 6 gewonnen partijen eenzaam aan kop. Voor de ander halve finale plekken was het enorm spannend. Nog zeker 10 spelers hadden hier kans op na de voorlaatste partij. Helaas voor Wim van Ree viel hij er met maar 1 verloren partij net buiten en werd 5de.

Patrick van der Schief was afhankelijk van de partij tussen Henk Schoolderman en Peter Hietbrink. Beide maakten er een geweldige pot van met hier en daar een prachtige carreau. Peter stond de hele partij achter maar won uiteindelijk tot opluchting van Patrick met 13-12. Patrick werd daarmee 4de en Henk zakte terug tot de 7de plaats. Cor Nootenboom en Günter Kutzora maakte de andere halve finale plekken vol, beide ook met 1 verliespartij.

De eerste halve finale tussen Patrick en Margo was een snelle. Margo was haar swung die ze de hele dag had gehad kwijt en Patrick profiteerde daar goed van. Cor en Günter maakten er een lange en spannende partij van waarbij Günter zelfs met 11-2 voor had gestaan. Cor bleef bijten en doorgaan maar kon de partij net niet winnen. Günter ging ook naar de finale.

Zelf dacht Günter dat hij misschien wel te veel gegeven had in de halve finale, en dit werd ook alweer partij nummer 8 van de dag en nog wel tegen een jonge speler. Maar Günter bleek zeer constant te spelen en Patrick maakte net iets te veel foutjes om sterk te profiteren. Het leek een grote overwinning voor Günter te worden maar Patrick kwam nog sterk terug. Als Günter in één van de laatste mene’s het butje verkeerd had meegenomen had Patrick misschien wel in die mene gewonnen, maar het punt bleef bij Günter.

Nadat Günter de partij had uitgemaakt was hij toch wel enorm blij. Zijn vorige tete a tete titel dateerd alweer van vele jaren geleden, dus dit was een mooie opsteker na het desastreus verlopen toernooi twee dagen eerder in Weilerswist.