Nieuws

3
okt

Clubkampioenschap tète â tète 2016

De rest van Nederland had te kampen met ernstige regenval, wij hadden eigenlijk maar één buitje tijdens het clubkampioenschap tète â tète. Heel ander weer dan een week ervoor tijdens de afsluiting van de zomeravondcompetitie, het was een stuk koeler.

Toen was Jeroen ongenaakbaar, maar in aanloop naar de finale partijen moest ie toch al snel een partij laten lopen. Cor en Theo bleven lang ongeslagen. Theo verloor uiteindelijk vlak voordat de regenbui los ging van Jeroen, maar Cor bleef maar winnen en werd eerste na de 6 voorrondepartijen.

Ook Henk Schoolderman haalde de laatste 8, wat in zijn conditie een topprestatie genoemd mag worden.

Ten opzichte van de zomeravondcompetitie wist nu niet één vrouw de beste 8 te halen. Ans en Nettie hadden hun laatste partij moeten winnen, maar verloren waardoor zij 9de en 10de werden.

De finale partijen waren spannend. Theo stond ver voor tegen Dennis, maar hij wist zich knap terug te knokken naar 10-12 waar hij met twee carreau’s op rij de partij uit wist te maken. Jeroen won van Johnny met 13-6. Johnny vertelde die dag nog dat hij deze dag zijn allereerste tète â tète partij ooit had gewonnen. Günter en Cor maakte er een lange partij van die een zwaarbevochte 13-10 opleverde. Henk kan het niet meer bolwerken tegen Bart hoewel hij nog 9 punten wist te maken. Petje af voor deze kanjer.

De halve finales waren 2 snelle potjes die naar Jeroen en Dennis gingen (13-2 en 13-3). Cor en Bart moesten daarom voor de 3de en 4de plaats spelen. Dat won Bart met 13-11.

In de finale was Jeroen alweer de beste met vooral opvallend goed plaatsen. Niet die hele hoge portees brachten de winst, maar Jeroen had zich goed aangepast aan het terrein en door laag te gooien deed hij goede zaken. Dennis liep eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan, maar gaf niet zomaar op. Echter Jeroen liet zich niet verrassen, en won de titel die vorig jaar nog naar Dennis ging.

Eindstand na 6 voorronde partijen en alle finalepartijen en uitslagen zijn hier te vinden. KLIK HIER.