Nieuws

5
jun

Clubkampioenschap Doubletten 2016

De hele week code oranje en code geel gehad, en ook op de dag van het clubkampioenschap doubletten moesten we de radar in de gaten houden. Toch bleef het de hele dag prachtig mooi bouleweer voor de 14 teams die zich hadden ingeschreven.

Zoals gebruikelijk 5 voorronde partijen met een finale voor de beste 2 teams van de dag.  Dit leverde dit keer een jammerlijke situatie op omdat er maar liefst 3 teams waren die ze alle vijf wisten te winnen. Buiten de boot vielen dit keer de kampioenen van vorig jaar Patrick van der Schief en Peter Hietbrink die op een plussaldo bleven steken van +29. Dat waren minstens 10 saldopunten te weinig om aanspraak te mogen maken op een finaleplaats.

Met plus 39 eindigden Mourad el Ansari en Ans Nootenboom op de tweede plaats en het team met de meeste pluspunten waren Bart Kouveld, tweede lid bij Boul’Animo en Jeroen van der Mei met een saldo van  +43.

In de finale gingen Ans en Mourad als een speer uit de startblokken. Bart had niethet gevoel voor strakke plaatsballen en op een grote achterstand werd dan toch maar gewisseld. Dat leek in eerste instantie nog niet het gewenste effect te hebben, maar Mourad begon zijn kansen op punten niet meer te pakken. Een paar keer schoot hij zelfs 2 keer achter elkaar mis. Bart en Jeroen kwamen daarom nog wel een eind terug, maar de inhaalrace was te laat ingezet. Met 13-10 ging de finale naar Mourad en Ans.

Nadat de wisselbeker gevonden was werd deze nog even plechtig uitgereikt door de kampioenen van vorig jaar. Mourad en Ans zullen dit jaar bijgeschreven worden in de Wall of Fame.

Complete uitslag clubkampioenschap doubletten, klik hier

Nieuwe tussenstand Overall kampioenschap, klik hier