Nieuws

12
mrt

Boul’Animo opnieuw 1, 2 en 3 in wintercompetitie Doetinchem

Het leek er niet op dat Boul’Animo net als vorig seizoen weer het volledige podium zou gaan bezetten. Na vijf speelavonden stonden er twee teams van Doetinchem in de A poule en twee van Boul’Animo. Maar omdat alles zo dicht bij elkaar stond konden vanuit de B-poule ook nog teams bij de hoogste plaatsen komen. Daar vonden we maar liefst 3 Boul’Animo teams.

Theo van der Meer met Evert van den Enk stonden in de tussenstand bovenaan met 13 winstpartijen en moesten tegen Janneau van Wissem met Fred Lamberts. Fred was invaller voor Cor Nootenboom die nog steeds geblesseerd was. Dit wonnen laatstgenoemden zonder veel problemen. Theo en Evert wonnen uiteindelijk wel van de twee teams van Doetinchem en kwamen uit op 15 winstpartijen.

Janneau en Fred wonnen ook hun andere twee partijen en pakten daarmee de winst in de A poule. Zij kwamen op één winstpartij meer uit dan Theo en Evert en waren hen voorbij.

In de B-poule (Boul’Animo poule?) was er de kraker tussen Johnny Saalmink met Herman Hamer tegen Nettie Lensink met Dennis Nootenboom. Een lange en spannende partij waarbij Nettie en Dennis goed uit de startblokken schoten. Na een paar mene’s al een ruime voorsprong maar Johnny en Herman wisten een extra versnelling te vinden en bogen de achterstand om in een winstpartij.

Johnny en Herman wonnen ook hun andere twee partijen waarvan onder andere ook tegen Sabine Diks en Günter Kutzora, nog steeds invaller voor Fanny van Uden-Saalmink. Johnny en Herman wonnen overtuigend de B-poule en kwamen ook op 15 winstpartijen uit.

Voor de eindstand na 6 avonden spelen moest de rekenmachine er aan te pas komen. Janneau met Fred/Cor hadden met 16 winstpartijen in totaal de hoofdprijs. Daarmee prolongeren zij hun titel. Twee teams kwamen op 15 winstpartijen uit maar Johnny en Herman hadden de laatste dag hun plussaldo behoorlijk opgekrikt en werden tweede. Theo en Evert ook met 15 winst werden daarom derde. Een mooi succes voor de club die opnieuw bewijst sterk te zijn in onze regio.

Er was nog meer succes voor Boul’Animo want Jelle Thuis met John Bosman wonnen hun D poule en gingen ook naar huis met een fraaie prijs.

Zodra de volledige uitslag bekend is zal deze hier verschijnen.

Fred Lamberts en Janneau van Wissem 1ste plaats

Johnny Saalmink en Herman Hamer 2de plaats

Evert van den Enk en Theo van der Meer 3de plaats

John Bosman en Jelle Thuis winnaars van de D-poule