Nieuws

11
dec

Boul’Animo 1 start goed tegen koploper tweede divisie NPC

Ondanks alle coronamaatregelen was het beide teams toch gelukt om hun wedstrijden voor 17.00 uur af te ronden. Het tweede team trotseerde de gladheid richting Doetinchem om daar te spelen tegen PC Doetinchem 2. Voor de tussenstand zou het mooi zijn deze winnend af te sluiten zodat BA 2 weer volop mee doet in de middenmoot.

Doetinchem had natuurlijk het thuisvoordeel en dat vertaalde zich dan ook in een achterstand van 1-2 na de doublettenpartijen. Nog niets aan de hand maar de triplettenpartijen konden helaas niet gewonnen worden waardoor er hooguit nog maar 1 punt in zat vanwege de 1-4 achterstand.

Daar ging het tweede team dan ook vol voor. Inderdaad werden er twee doubletten gewonnen en de derde was heel spannend. Op twee punten na werd deze verloren met 11-13. In plaats van 4-4 werd het daarom 3-5 en geen punten terug naar Dieren.

Daarmee ziet het er op de helft van de competitie niet heel rooskleurig uit en zal Boul’Animo 2 moeten knokken om een beetje hogerop te komen, maar de kansen liggen er zeker.

Het eerste team kende de afgelopen weken een ongekende serie van winstpartijen en een gelijkspelletje. Daarmee stonden zij nog maar 3 punten achter Jeu de Bommel uit Zaltbommel dat nog niet één ontmoeting had gelijkgespeeld of verloren. Mocht Boul’Animo winnen zouden zij zomaar voor het kampioenschap kunnen gaan.

Jeu de Bommel leek dit ook te beseffen en begonnen stroef aan de eerste doublettenpartijen. Twee hiervan werden gewonnen door Boul’Animo op de lastige baantjes in Zaltbommel. Zou het dan toch gaan gebeuren?

De triplettenpartijen was er één van de twee al snel verloren maar de andere ging gelijk op tot 8-8. Na de stand van 10-11 maakte de tegenpartij het uit. In deze partij lagen zeker kansen op nog een winstpartij.

De laatste doublettepartijen waren de teams van Jeu de Bommel weer helemaal bij de les en wonnen 2 doubletten met ruime cijfers. Één partij ging nog wel tot 7-7 gelijk op maar toen viel er al geen punt meer te verdienen voor Boul’Animo. Ook deze werd uiteindelijk verloren.

Met de 6-2 winst voor Jeu de Bommel zijn zij de terechte winterkampioenen met 7 winstpartijen op 7 wedstrijden. Boul’Animo 1 met al zijn personele problemen zo af en toe staan heel netjes tweede met 4 winstpartijen en een gelijkspel.

Volgende speeldatum is zaterdag 8 januari en beide teams spelen dan thuis.

Team 1 tegen PV Wij Liggen uit Schijndel
Team 2 tegen koploper Barneveld