Nieuws

18
jan

Boul’Animo 1 laat in de NPC een punt liggen

Onze eigen hal was leeg op zaterdag 18 januari, maar gelukkig hebben we op de zondag, een dag later, ons jaarlijkse Oelebouletoernooi. Het eerste team moest op pad naar Schijndel, naast Maaskantje, om te spelen tegen PV Wij Liggen. Het tweede team team hoefde een stuk minder ver en wel naar regiogenoot ’t Zwijntje in Apeldoorn.

Om bij het tweede te beginnen, deze ontmoeting had eenzelfde beeld als de eerste ontmoeting in Dieren. Toen werd met 8-0 verloren en meer zat er ook dit keer niet in. Weer met 0-8 naar huis gestuurd maar dit team speelt duidelijk een divisie of twee te laag. Daarmee blijft het tweede onderin de vijfde divisie hangen, maar de teams waartegen punten gepakt kunnen worden moeten nog komen.

Het eerste team won de eerste ontmoeting thuis tegen PV Wij Liggen met 7-1, maar dat was een beetje geflatteerd. Het team was daarmee wel gewaarschuwd voor de uitwedstrijd.

Toch begon het team goed met in de doubletten partijen twee winstpartijen. Die lijn werd weer sterk doorgezet in de triplette partijen waarbij beide teams op een gegeven moment ver voor stonden. De ene partij werd dan ook gewonnen, maar het andere tripletteteam kwam ineens in de problemen na 9 punten tegen gekregen te hebben in twee mene’s. Dat bleek te veel en onverwacht verloren zij deze partij. Nog niets aan de hand want de tussenstand van 2-3 bood nog alle kansen.

De laatste doublettepartijen werden alledrie dramatisch slecht begonnen. Er kwam behoorlijke druk op te staan want bij drie keer verlies zou het team zelfs zonder punten naar huis gaan. De mix werd snel verloren, maar de beide andere partijen veerde sterk op. Voor het ene team was het net te laat en werd nipt verloren, de laatste werd na een slechte mene van de tegenpartij toch nog gewonnen. Met 4-4 nam Dieren een punt mee naar huis maar het voelde als een punt hebben laten liggen.

Het wordt nu wat lastiger om nog te kijken naar het kampioenschap maar tegen de top 3 moet later in de competitie nog gespeeld worden. Het kan nog steeds.