Nieuws

11
jan

Boul’Animo 1 komt goed uit de winterstop

Voor het eerste NPC team van Boul’Animo stond de voorlaatste thuiswedstrijd tegen Petangeske uit Bergen op Zoom op het programma. Ook het tweede speelde thuis tegen de Hakhorst uit Leusden.

Het eerste team begon zeer sterk tegen Petangeske terwijl er uit nog met 3-5 was verloren. Meteen na de doublette partijen stond er al een 3-0 overwinning op het bord, waaronder 2x een 13-0 zelfs.

Het moraal was goed en hoewel de triplette partijen duidelijk zwaarder waren werden deze toch ook allebei gewonnen. Met 5-0 voorsprong en de luxe van de overwinning al op zak te hebben wilden de spelers nog wel aan hun saldo werken. Dat resulteerde uiteindelijk in 7 overwinningen en ging er helaas nog een potje verloren, maar 7-1 is goed voor een solide 2 punten erbij.

De naaste concurrenten boven ons moesten een punt of punten inleveren. Het eerste team kan daarom zeker nog naar boven kijken en zich richten op het kampioenschap.

Op papier zouden de Hakhorst 2 uit Leusden en ons tweede team aan elkaar gewaagd moeten zijn want in de tussenstand stonden zij nagenoeg gelijk. Na de eerste doublette partijen werd er één potje gewonnen maar ook twee verloren.

Helaas werd de ellende na de triplette partijen alleen maar groter want die werden allebei verloren, zij het net aan.

Met een 1-4 achterstand weigerde het tweede op te geven en gingen voor een gelijkspel.

Dat ging behoorlijk goed want twee partijen werden gewonnen. Helaas ging de laatste partij toch verloren waarmee er een 3-5 nederlaag op het bord kwam. Toch goed blijven knokken voor het ene puntje maar het mocht dit keer niet baten.