Nieuws

14
dec

Boul’Animo 1 haalt belangrijk punt tegen Randenbroek uit Amersfoort

Tegen de topteams uit de NPC tweede divisie was het nog niet gelukt punten te halen al waren zij er soms heel dichtbij. Tegen de teams die na een paar partijen onderaan stonden was dat steeds wel het geval.

 

Tegen Randenbroek 1 uit Amersfoort zou het thuis opnieuw lastig worden. Desondanks werd er meteen goed gestart met in de doublette partijen. Twee werden er gewonnen en één kwam na een slechte start nog heel goed terug. Helaas ging deze toch nog verloren waardoor er wel een voorsprong ontstond van 2-1, maar 3-0 had mooier geweest.

In beide triplette partijen keken beide teams de hele tijd tegen een achterstand aan. Één ging dan ook verloren maar het andere team wist een 8-9 achterstand in één méne om te buigen naar een 13-9 overwinning door met de laatste boule bewust het butje mee te nemen. Daarmee alle kansen op een punt of zelfs de overwinning (3-2).

In de laatste doublettepartijen had Randenbroek alle teams omgegooid en dat leek te werken. Twee partijen werden verloren door Boul’Animo en één partij gaf goed partij. Het werd uiteindelijk 12-12 met een zenuwslopende laatste méne. Gelukkig ging deze wel naar Dieren zodat er toch nog een 4-4 gelijkspel genoteerd mocht worden.

Omdat het Lover ook gelijk speelde is er in de tweede helft van de competitie nog alles om voor te spelen.

Het tweede team moest uit naar Zeist. tegen CdP Les Cailloux uit Zeist.

Na de doublette en triplettepartijen was al duidelijk dat er geen overwinning meer in zat (4-1 voor Zeist). Uiteindelijk werd er nog wel een doublette partij voor de eer gewonnen, maar een 2-6 verlies was niet meer dan eruit viel te halen.

Daarmee is de eerste competitiehelft een feit. Volgend jaar willen beide teams weer vlammen.