Nieuws

26
mrt

Ans Nootenboom en Theo van der Meer voor de derde keer op rij beste Mix team.

Het Clubkampioenschap Mix was in 2022 een kampioenschap met een dubbel gevoel. Veel leden die uiteindelijk moesten afzeggen vanwege ziekte en natuurlijk ook omdat op deze dag de uitvaart was van René Teunissen. Nettie Lensink zou ook meespelen maar wierp zich op als vertegenwoordiging van de club om bij de uitvaart van René aanwezig te zijn. Ook Cor Nootenboom was daar aanwezig namens de club. Zijn maatje moest zich afmelden vanwege ziekte. We hadden nog wel de gelegenheid om een moment stil te staan bij het overlijden van René door een minuut stilte te houden.

We begonnen eerst nog met de prijsuitreikingen van de Overall van 2021. Sabine Diks en Evert van den Enk hadden hun gedeelde derde plaats al opgehaald. Nu was het de beurt aan Mourad el Ansari (2de) en Bart Kouveld (1ste)

Bart Kouveld 2021 Overall kampioen

Mourad Overall kampioenschap 2de 2021

Uiteindelijk na alle verschuivingen hadden we 8 teams aan de start. Het was fantastisch mooi weer dus we konden de hele dag buiten onze partijen spelen.

Theo en Ans hadden al twee keer het clubkampioenschap Mix gewonnen maar dit keer verloren ze meteen hun eerste partij tegen Mourad el Ansari en Siny Hilverdink, die op het laatste moment kon invallen. De tweede partij ging ook moeizaam maar wonnen zij met een klein verschil van Asmara Leatemia en Sabine Diks. de laatste drie partijen werden steeds met groot verschil gewonnen waardoor Theo en Ans toch weer de finale wisten te halen met een behoorlijk plussaldo.

De andere finale plaats lag uiteindelijk nog open en ging tussen wel 4 teams. Na twee partijen was al duidelijk dat geen enkel team alle 5 de voorronde partijen zou gaan winnen. Mieke Evers met Bart Kouveld lieten uiteindelijk een extra winst wedstrijd liggen net als Mourad en Siny. Zij werden daarom 4de en 5de.

Wel goed gingen Ellen van Ommen met John Bonenberg maar kwamen te veel pluspunten te kort om de finale te halen ondanks 4 winstpartijen. Zij werden daarom 3de. Wel haalden de finale Asmara en Sabine na een aantal lange partijen. De pluspunten waren uiteindelijk toch genoeg om de finale te mogen spelen tegen Theo en Ans.

De finale ging uiteindelijk met grote cijfers naar Theo en Ans door te winnen met 13-3 van Asmara en Sabine. Uiteindelijk haalden alle teams punten voor het Overall kampioenschap omdat er precies 8 teams mee deden.

Uitslag:

1 Theo van der Meer – Ans Nootenboom 4+35
2 Asmara Leatemia – Sabine Diks 4+28

Finale gewonnen door Theo en Ans met 13-3

3 Ellen van Ommen – John Bonenberg 4+17
4 Siny Hilverdink – Mourad el Ansari 3+10
5 Bart Kouveld – Mieke Evers 3+4
6 Evert van den Enk – Willy Demmink 1-20
7 Mart van Tol – Nel Kreeftmeijer 1-41
8 Onja Weijl – Jan Jansen 0- 33

Ans en Theo kampioen Mix 2022

Asmara en Sabine 2de plaats

John en Ellen 3de