Nieuws

5
okt

Allereerste thuiswedstrijd NPC in Dieren voor het eerste team succesvol

Een nieuw mijlpaal in de geschiedenis van Boul’Animo. We hebben de allereerste thuiswedstrijden van de NPC ooit ook echt thuis gespeeld.

Er waren nog wel wat kinderziektes maar over het algemeen kwamen onze tegenstanders niets tekort. Beide tegenstanders, Wij Liggen uit Schijndel en ’t Zwijntje uit Apeldoorn, hadden weinig te klagen. We hadden onder andere de hele dag gratis koffie en thee.

De kantine was iets anders ingericht zodat beide teams goed konden zitten, en natuurlijk werden de nieuwe banken in de hal goed gebruikt.

Het eerste team begon goed aan de doubletten partijen door er twee te winnen. Meteen al een 2-1 voorsprong. Beide triplette partijen begonnen moeizaam maar wisten soms miraculeus bepaalde ménes toch te winnen. Uiteindelijk wonnen ze ook allebei waardoor er een riante voorsprong op het bord kwam van 4-1. Het eerste thuispunt ooit was daarmee al binnen, maar het team wilde meer.

Er hoefde maar één doublette partij van de laatste drie gewonnen te worden voor de volle punten. Helaas stonden twee teams na één méne al met 0-6 en 0-5 achter. Gelukkig wist het derde team snel een grote voorsprong neer te zetten die zij ook niet meer uit handen gaven en overtuigend wonnen. Met een 5-1 tussenstand gaf dat ook de andere twee teams goede moed en wisten hun partijen ook nog uit het vuur te slepen waardoor er een 7-1 winst op het bord kwam te staan. Daarmee is de valse start in de eerste ontmoeting weer helemaal rechtgezet.

Het tweede team had een zware tegenstander, ’t Zwijntje 3 uit Apeldoorn. Zij waren eigenlijk te laat begonnen met NPC spelen waardoor zij in de 6de divisie moesten starten. Na een goed en makkelijk seizoen kwamen zij in de 5de divisie terecht die waarschijnlijk ook iets te makkelijk is voor hen. Helaas voor het tweede team waren zij te sterk in al hun partijen al waren er zeker partijen bij die heel lang duurden.

Het tweede team van Boul’Animo stond zelfs langer op de baan dan het eerste maar ondanks dat liepen zij toch tegen een 0-8 nederlaag aan.

Al met al een mooie historische mijlpaal voor onze club. Op naar de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 19 oktober, aanvang 12.00 uur. Het eerste team speelt dan tegen Va Tout uit Breda en het tweede tegen Randenbroek 4 uit Amersfoort.

Tot ziens, 19 oktober in onze hal.