Nieuws

26
sep

Afsluiting Zomeravond

We waren het er met z’n allen over eens. Het was nog nooit zulk prachtig weer geweest tijdens de afsluiting van de zomeravondcompetitie.

De laatste twee wedstrijden konden nog roet in het eten gooien voor spelers die er goed voor stonden en andere spelers hadden nog kans om bij de beste 8 te komen. Theo van der Meer had bijvoorbeeld nog maar 7 avonden mee gedaan en stond op de 10de plaats. Hij won de laatste 2 wedstrijden en klom zomaar op naar de 5de plaats,

Jeroen van der Mei had een goed seizoen en haalde het maximum van 208 punten. Ook Johnny Saalmink kwam boven de 200 punten (202). Uiteindelijk hadden 29 spelers wel een keer deelgenomen aan de zomeravondcompetitie.

Bij de beste 8 was het opvallend dat er 4 mannen en 4 vrouwen zich hadden geplaatst. En laten in elke kwartfinale nou een man tegen een vrouw moeten spelen. Jeroen had het lastig tegen Hannie van Hengel, maar won uiteindelijk toch met 13-8. Nettie Lensink stond ruim voor tegen Mart van Tol maar Mart veerde op en haalde voor het eerst in zijn carrière de laatste 4 door met 13-12 te winnen.

Theo had het erg moeilijk tegen Mandy Nootenboom, en die partij kon alle kanten opgaan. Toch wist Theo op het laatste moment de partij naar zich toe te trekken door met 13-12 te winnen.

Drie vrouwen lagen er daarmee uit dus Marjan Jonkers moest de eer hoog houden tegen Johnny. Johnny speelde goed, maar zijn pointeren liet af en toe wat te wensen over. Marjan was stoïcijns en plaatste goede boule na goede boule. Johnny had er geen antwoord op en Marjan won met 13-9.

Marjan moest daarna door tegen Theo, maar de koek was op, of de pijp was leeg, net wat u wilt. Theo won overtuigend met 13-4. Jeroen had geen kind aan zomeravondvijand Mart en won ook overtuigend met 13-2.

De finale beloofde daarmee een spannende te worden, maar dat werd het helaas niet. Theo plaatste een stuk minder dan de eerste 2 partijen en Jeroen bleef zijn hoge niveau halen. Met 13-1 winst was Jeroen de terechte winnaar van de zomeravondcompetitie met de meeste punten en heersend tijdens het tète â tète finalespel.

Einduitslag: klik hier