Nieuws

28
apr

AED kast hangt en kan gebruikt worden

In onze nieuwsbrief hadden we nog melding gemaakt dat de AED kast nog niet opgehangen was ivm. de coronamaatregelen. Niet dat je van een AED kast corona kan krijgen maar omdat het elke dag zo rustig was op de parkeerplaats we bang waren voor zinloos vandalisme. Dit alles in goed overleg met de gemeente en andere betrokkenen.

Nu de avondklok niet meer nodig is en er steeds meer mag wordt het ook weer wat drukker op onze parkeerplaats. Daarmee een goede gelegenheid de kast op te hangen bij de ingang. Een goede stevige ijzeren paal werd hiervoor aangeschaft en daaraan kon ook meteen onze brievenbus gehangen worden. Voordeel voor de brievenbus is dat de klep niet meer zomaar open kan waaien en alle post zeiknat wordt.

De kast zelf is voorzien van klimaatbeheersing zodat de weersomstandigheden het materiaal niet kunnen aantasten.

De AED is aangemeld bij Hartslag.nu. Daarmee kan iedereen makkelijk vinden waar ergens een AED kast hangt voor wanneer er een noodgeval is. Sowieso altijd 112 bellen. Mocht onze kast gebruikt zijn bij een noodgeval dan krijgen we hier een melding van en kan het apparaat weer opgelapt worden voor een volgend noodgeval.

Daarnaast moet het apparaat elk jaar gecontroleerd en onderhouden worden. Door de genereuze donatie van het Buurtschap Dieren hebben we deze voor de komende 5 jaar al kunnen voldoen. In de hopelijk nabije toekomst komt er nog een uitleg over het reanimeren met de AED waarbij we de beamer kunnen gebruiken.