Nieuws

6
apr

AED in publieke ruimte Boul’Animo via Ik buurt mee

Al langere tijd leefde de wens binnen de vereniging om op korte afstand van de vereniging over een AED te kunnen beschikken. Er kan immers ook bij onze vereniging zomaar een keer wat mis gaan met een speler of speelster.

Onlangs startte de gemeente Rheden de actie Ikbuurtmee waarbij op elk adres binnen de gemeente een waardecheque van € 7,50 in de bus viel. Deze cheques kunnen gedoneerd worden aan een initiatief dat door bewoners van de gemeente kan worden opgestart.

Binnen onze vereniging hebben een paar mensen het idee geopperd om met deze cheques een EAD te gaan bekostigen. De AED moet dan wel in de publieke ruimte worden geplaatst zodat hij beschikbaar is voor de hele buurt.Dit idee is inmiddels bij de gemeente aangemeld en de goedkeuring daarvan is ontvangen. Op de site ikbuurtmee.nl is ons initiatief opgenomen.

Aan de leden en andere belangstellenden het verzoek om me te doen aan dit initiatief en de ontvangen cheque te doneren.

Hoe je cheque te doneren:
Op de ontvangen cheque staat een Activatiecode.
Ga naar de site ikbuurtmee.nl en klik op het tabje “initiatieven”. Ons initiatief vindt je het snelst door in het zoekveld “AED” te typen en vervolgens op “Zoek” te klikken.
Er worden een aantal initiatieven voor de aanschaf van AED’s getoond.
Kies ons initiatief en klik dit aan. Vervolgens klik je onder de afbeelding op doneer “Cheque” en vul de gevraagde gegevens in de velden daaronder in.
Ga vervolgens akkoord met de voorwaarden en klik op de paarse button “Donneer”.

De waardecheques die nu beschikbaar zijn moeten vóór 13 april van dit jaar worden gedoneerd (of geactiveerd) anders vervallen ze.

In de loop van 2020 worden er opnieuw cheques door de gemeente verzonden. Het zou geweldig zijn als beide ontvangen cheques aan ons initiatief

worden gedoneerd. Op deze manier kunnen wij aan het eind van dit jaar hopelijk beschikken over een extra stukje veiligheid bij onze vereniging.

Alvast dank!
Harry Jansen