Nieuws

17
jul

AED beschikbaar voor onze vereniging!

In april van dit jaar is er een initiatief gestart om bij onze vereniging over een AED te kunnen beschikken. Mocht er ooit sprake zijn van hartfalen tijdens een van onze verenigingsavonden of wedstrijden dan telt elke seconde. De nabijheid van een AED is dan een geruststellende gedachte want al het mogelijke kan dan worden gedaan. Via de “Ik buurt mee”-actie van de gemeente Rheden wordt getracht om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen.

Inmiddels hebben wij van het buurtschap Dieren de gewenste AED in bruikleen gekregen.

Deze AED staat in onze kantine en is direct beschikbaar voor gebruik.

Om de AED gebruiksklaar te houden moeten er jaarlijks onderhoud gepleegd worden. Ook willen wij de AED beschikbaar stellen voor noodsituaties in de directe omgeving. Dit was en is ook de reden om mee te doen aan de “Ik buurt mee”-actie.

Via deze actie kunnen wij het benodigde geld ophalen om een veilige plaatsing net buiten ons terrein te realiseren en voor de komende vijf jaar de onderhoudskosten te betalen.

De “Ik buurt mee”-actie van de gemeente Rheden krijgt aanstaande september een vervolg. Alle bewoners van onze gemeente krijgen opnieuw een cheque van € 7,50 toegezonden.

Aan al onze leden, uit de gemeente Rheden, nu al vast het verzoek om deze cheque te doneren aan ons initiatief. Tegen de tijd dat de cheques beschikbaar komen zullen we nog een keer aangeven hoe dat doneren in zijn werk gaat. De cheque afgeven aan de bar op een van onze clubavonden mag natuurlijk ook. Wij zorgen dan de deze wordt gedoneerd aan ons initiatief.